,
و اما نخستین جشنواره
کشور ما امروز در عرصه فرهنگ و هنر بیش از هر زمان دیگری نیازمندتولید محصول فرهنگی است محصولی که منطبق باشد با دغدغه های مردمی که در هوای فرهنگ و تمدن ایران و اسلام نفس زده اند.
بی تفاوتی در برابر این مهم هیچ مشکلی از ما حل نمی کند بلکه هر روز ما را در برابر تولیدات فرهنگی دیگر فرهنگها و ملتها منفعل کرده و مرعوب می کند و به هزیمت می کشاند. امروز که به مدد تکنولوژی پیشرفته ارتباطات فرهنگها در اندک زمانی به اندازه یک چشم به هم زدن و اشاره سرانگشت به یک کلید یا مهره برقرار می شود بیم آن هست که محصولات فرهنگی بیگانه خانه ذهن و ضمیر جوانان ما را تسخیر کند و در آینده نوعی سردرگمی و بحران هویت فرهنگ ما را تهدید کند.
موسیقی یکی از تاثیر گذار ترین محصولات فرهنگی به دلیل ماهیت ویژه آن است. اکنون تنها در صدا و سیمای کشور در هر سال صدها ساعت کمبود موسیقی ملی داریم و این ساعتهای فراوان به ناگزیر با محصولات بیگانه پر می شوند . وقتی در گوشه و کنار این مرز و بوم مایه های عمیق و فراوانی از موسیقی مقامی و محلی و ملی وجود دارد چرا نباید با یک ساماندهی ویژه و برنامه ریزی خاص از آنها سود جست و در جهت تولید موسیقی در کشور استفاده کرد کاری که اگر دیر به آن دست یازیم از بین خواهد رفت یا در هجوم صداهای ناهنجار گم خواهد شد و رنگ خواهد باخت و دیگر از دست هیچکس کاری ساخته نیست.
اکنون پس از رقابتهای شهرستانی ؛ گروههای برگزیده در شیروان گرد هم می آیند تا زبده کارهای خویش را به منصه ظهور رسانندو حاصل آن یک معدن غنی و پر بار و ساماندهی شده از موسیقی مقامی خراسان شمالی خواهد بود که می تواند دستمایه آهنگ سازان حرفه ای این مرز و بوم باشد تا نغمه ها و مقامهای گوناگون منطبق با روحیه ایرانی مسلمان را ایجاد کنند و خلاء صدها موسیقی را پر نمایند.
قطعا هیچ کاری بی عیب نخواهد بود و از نقد و نظر بی نیاز نیست. برگزاری این جشنواره و اجرای موسیقی در آن به معنی تایید چشم بسته صد در صد تمام آنها نیست بلکه آنچه مورد حمایت و تایید و اهتمام هست برگزاری کل این جشنواره و هویت آن است .
طبعا این گام نخستین باید با نگاه دلسوزانه اهل فن ساماندهی شود.
دبیرخانه نخستین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی
|